Onze Manege

Onze Manege bestaat uit:

 

 


 

Manege
De lessen van de rijvereniging worden gegeven in de manege.
Het winterseizoen in de binnenbak en tijdens het zomerseizoen in de buitenbak.

Lestijden
Woensdagavond van 18.30-21.30 uur. 
Bij verhindering voor 13.00 uur doorgeven aan Joanne via de groepsapp (06-12224911).
Bij veel afmeldingen kunnen lessen samengevoegd worden, daarom elke woensdag voor de les uw app controleren voor wijzigingen.

Vrij rijden
Vrij rijden kan door leden van de rijvereniging s’winters in de binnenbak en zomers in de buitenbak als er geen lessen of concoursen/ evenementen zijn. Er wordt wel van u verwacht dat na het rijden de mest wordt opgeruimd. Er staat gereedschap hiervoor in de manege.

Concours
De rijvereniging organiseert meerdere keren per jaar een concours.
In de zomer spring- en dressuurconcoursen buiten, en in de winter spring- en dressuurconcoursen in de manege. Zie de pagina – Wedstrijden -, of -Kalender-.

Ook worden er verscheidene andere evenementen in de manege georganiseerd, zoals o.a. een doe-dag en een gezellige activiteit met de ponyclub!
Rond Oud en Nieuw houden wij een kampweek in de manege, dat houd in: 3 dagen les van een andere instructeur voor leden van de rijvereniging.

Oefenparcours

  • Pony’s: Organisatie in handen van de PC V.V.V. Rouveen.
  • Op tzt te bepalen data is er oefenparcours (tegen betaling) in de manege op maandag (zie facebook ponyclub)
  • Aanvang 18.30 uur en begint met een hoogte van 40 cm aansluitend paarden.
  • Kosten 5.00 euro per parcours.

 

Rijden van wedstrijden: 

Startpas
De KNHS schaft vanaf 1 januari 2012 de startcoupons af en stapt over op de zogenaamde startpas. Met deze startpas wordt het voor ruiters en amazones mogelijk om onbeperkt aan wedstrijden deel te nemen. Met deze startpas kunnen wedstrijdsporters multidisciplinair starten, dus aan wedstrijden deelnemen in zowel de disciplines dressuur, springen als eventing. Geen onhandige losse coupons meer die per post naar wedstrijdorganisaties verstuurd moeten worden en nooit meer zonder startcoupons zitten terwijl je je wilt inschrijven voor een wedstrijd.

De startpas vervangt de huidige startkaart en startcoupons.

Voorlopig moet je nu vanaf 1 januari 2012 opgeven bij wedstrijdorganisatie met een inschrijfformulier, welke te downloaden is van de KNHS site. Deze dan via de mail sturen naar de organisatie van de gekozen wedstrijd.

In de loop van volgend jaar zal het mogelijk worden om vanaf je eigen "Mijn KNHS" op de knhs site digitaal direct op te geven bij de gekozen wedstrijd.

Wedstrijdtenue
Volgens het reglement van de KNHS, maar in ieder geval een goedgekeurde veiligheidscap. Deze moet ook worden gebruikt tijdens het rijden in de Manege.

Rijkleding
Tijdens de les en bij het rijden in de manege is het dragen van een cap en laarzen/chaps verplicht.

Vergadering
Wij houden 1x per jaar een jaarvergadering.

Lidmaatschap
Het lidmaatschap is 150 euro per jaar, bij vooruitbetaling te voldoen. In het jaar dat men lid wordt betaalt men eenmalig een entreegeld. Informatie betreffende lid worden van onze vereniging kunt u opvragen bij het secretariaat.

Manege
Manege Staphorst e.o.
Schuthekkeweg 3
7951 LD Staphorst
Tel. 0522-461732